Kinderkleding index - Schoen
Uw advertentie hier?
Het opmeten voor de juiste kinderkleding maat

Wil jij er helemaal zeker van zijn dat je kind de juiste maat draagt? Dan kun je vooraf ook je kind opmeten. Zo weet je precies welke maat in kinderkleding je moet pakken en hoeft je kind niet per se mee te gaan met het zoeken naar leuke kleding. Wij leggen je hier uit welke stappen je moet ondernemen om de juiste maat op te nemen.

  • Meet de borstwijdte op met een centimeter. Dit doe je op borsthoogte van je kind en meet rond het lichaam.
  • Zorg dat je daarna de taillewijdte opmeet. Meet met een centimeter op navelhoogte rond het lichaam. Hier is de taille het smalst en krijg je de beste meting.
  • Meet daarna de heupwijdte. Zorg dat je de centimeter op heuphoogte rond het lichaam plaatst. Dit moet altijd gedaan worden op het punt waar de heupen het breedst zijn.
  • Als laatste meet je de binnenbeenlengte. Zorg hierbij dat je dit met je centimeter verticaal meet. Plaats te centimeter op de heup en meet tot aan de enkel aan de binnenkant van het been van je kind. 

Online kun je met deze metingen de juiste kinderkleding maten vinden. Vaak gaat dit gepaard met een leeftijd, maar bind je hier niet te hard aan. Ieder kind is namelijk anders en groeit op zijn of haar manier.

Terug naar Kinderkleding