Kinderkleding index - Schoen
Uw advertentie hier?

Hoe wordt een kleding maat van een baby bepaald?

De kleding maat van een baby wordt bepaald door de lengte van je baby. De lengte wordt altijd gemeten in centimeters. Hierdoor wordt er voor een pasgeboren baby vaak de maat 50 aangehouden. De gemiddelde lengte van een baby is namelijk 50 centimeter. Echter worden er ook kleinere of grotere baby's geboren. Dan zul je een andere kledingmaat voor je baby aan moeten houden. Is je baby zwaarder dan 35000 gram? Dan kun je jouw baby ook kleding aan doen met de maat 56. Als je kind erg klein is, is het verstandig om kleding aan te trekken die kleiner is dan maat 50. Zo blijft je kind warm en zit de kleding goed aan.


Alle babymaten voor de verschillende leeftijden

Als je kind net geboren is, noemen we dit prematuur. Deze baby's zijn erg klein en zullen een kledingmaat hebben die onder de 50 blijft. Daarnaast zullen mutsen en petten onder de 34 centimeter blijven en de schoenen zijn kleiner dan maat 10. 

Na de geboorte gaat je baby natuurlijk groeien. Van 0 tot maand 1 hebben kinderen een kledingmaat van 50. De hoofdmaat is 34 centimeter en de schoenen zit tussen maat 10 en 12. deze kleding is dus nog steeds enorm klein, echter zul je vanaf deze maat wel meer schoenen kunnen vinden. 

Is je kind al wat ouder? Dan moet je op zoek gaan naar grotere babymaten. Tussen 1 tot 2 maanden heeft je kind een kledingmaat van 56. Echter blijft de schoenmaat hetzelfde in deze leeftijd. 

Tussen 2 tot 4 maanden zal je kind weer wat gaan groeien. De babymaten nemen toe en kleding moet in maat 62 gekocht worden. Daarnaast groeien de voeten tussen deze twee maanden weer. Koop daarom schoenen in maat 13 tot en met 15.

Is je kind tussen de 4 en 6 maanden? Dan kun je het beste kleding kopen in de maat 68. Schoenen blijven meestal in deze periode even groot. Jij kan dus makkelijk schoenmaat 13 tot en met 15 aanhouden.

Vanaf 9 maanden en een jaar groeit je kind nog sneller. Zorg daarom dat je kinderkleding uitzoekt in de babymaten 80 in kleding en 19 tot en met 21 in schoenen. Zo weet je zeker dat de kleding past bij je kleine wondertje.

Hierna gaat het groeien nog sneller, per half jaar groeit je kind namelijk. Tot 1,5 jaar heeft je kind de kledingmaat 86 en schoenen worden gekocht in de maat 22 tot en met 24. Deze schoenmaat blijft zo bij een leeftijd van 2 jaar. Echter blijven niet alle babymaten niet hetzelfde. De kledingmaat van je baby gaat omhoog naar 92.

Terug naar Babykleding